pátek 13. května 2016

Recenze - Espressologie Kristina Springerová

Espressologie

od: Kristina Springer

Sedmnáctiletá studentka Jane si přivydělává v malé kavárně jako baristka a časem vytvoří teorii, podle níž se charakter lidí pozná dle jejich oblíbené kávy. Tak si vyzkouší dát dohromady zamlklé černé presso s jiskřivou mocha. I jí samotné to přijde jako trochu bláznivý nápad, ale jen do doby, než dá dohromady několik párů, kterým to pak úžasně klape. V tu chvíli se z ní stává espressologická hvězda, k níž si chodí pro radu a rande lidé z celého města. Ale dokáže Jane najít životní lásku i pro sebe nebo bude jediná, komu se štěstí vyhne. méně textu
Originální název:

The Espressologist

Žánr:

Pro děti a mládežDívčí romány

Rok vydání:2012, 1. vydání originálu: 2010
Počet stran:192
Nakladatelství:Albatros Media - CooBoo
Překlad:



Knížka s názvem, kde je káva mě zaujala už na první pohled obálkou. Jsem milovník dobré kávy a tak jsem byla hodně zvědavá, o čem to bude. Jane, která pracuje v kavárně, vypozoruje a pak si i zapisuje u svých zákazníků jejich oblíbený nápoj. Jednou podle toho zkusí dát dohromady svého kamaráda, který se nedávno rozešel s dívkou , s jinou zákaznicí a světe div se, její dohazovačství funguje. Když jí to vyjde i u dalších párů, je z toho úspěch, kterým to dotáhne až do oblíbeného televizního pořadu. Jenže pak jí o tuhle radu poprosí její nejlepší kamarádka , která má spadeno na Camerona. Opravdu se hodí tyhle dvě kávy k sobě ? Nebo se k němu hodí daleko víc někdo úplně jiný ?

Za mě příjemná oddechová knížka, která se četla sama. Hlavní hrdinka mi byla sympatická od začátku a nebylo možné jí nefandit v tom, co dělá. Při čtení jsem měla stále chuť na kávu a musela cítit aspoň její vůni. Samozřejmě se v knížce vyskytla i potvora, která Jane znepříjemňovala její práci a snažila se jí potopit, ale ona to ustála se ctí. Když přišel její úspěch jak v práci, kde pomohla i svému šéfovi a i pak v televizní pořadu, nebylo možné jí to nepřát. Jenže se do toho všeho vloudila i nečekaná láska, která byla zakázaná a ona si jí odmítala připustit, protože by ublížila osobě blízké. Jak z toho tedy všeho ven ? Utéct nebo se tomu postavit čelem?
Knížce dávám plný počet hvězdiček, tedy 5 z 5.

1 komentář: