středa 8. března 2017

Březnová rozbalovačka KK

Mám báječného muže. Jelikož mi přišla slevička z KK a doma se potřebovala nějaká odborná literatura o zahradničení, tak mi dovolil vybrat pár knih. Do toho má ještě dcera tento týden narozeniny a já nutně potřebovala doplnit jednu sbírku.


Pro muže tu mám 3 knihy o pěstování dobrot ze zahrady. Pro dceru komplet knihy na procvičování čtení a psaní pro 1. třídu. Já mám knihy jedné české autorky.




Pro muže tu tedy mám


Bylinky na okně, na balkoně a na zahradě

Bylinky z vlastní sklizně – čerstvé na váš stůl. Zkušená odbornice Christine Rechtová vysvětluje, jak se pěstují bylinky na okně, na balkoně nebo na zahradě. Všechny pěstitelské návody si můžete lehce vyzkoušet. Kniha přináší mnoho námětů na umístění rostlin v zahradě, výrobu truhlíků i užití bylinek v kuchyni či jejich konzervaci. Publikace obsahuje 65 barevných fotografií a 40 barevných kreseb.

Jak na choroby a škůdce ekologicky

Bob Flowerdew, expert s třicetiletou praxi, je proslulý svým ekologickým přístupem a právě tak se staví i k vyčištění zahrádky od nežádoucích nájezdníků. Jako vždy ochotně poradí, jak se zbavit škůdců čistě a bez chemie, nebo - což je ještě lepší - zařídit, aby se k vám vůbec nenastěhovali. Některé postupy jsou důmyslné a nápadité, většina jich vyjde levně a úplně všechny jsou účinné a vyzkoušené.
Výsledkem bude krásná zdravá zahrada a bohatá úroda jenom pro vás

Nepřítel nebo spojenec?

Staňte se na své zahradě generálem. Nepřátele držte od sebe a přátele pohromadě! Barevná příručka ze série BIOzahrada. Už odedávna se ví, že některé rostliny si navzájem vyloženě škodí, zatímco jiné si prospívají. Teprve v nedávné době se na to ale začalo jít vědecky, takže už víme, že příčinou mohou být chemické látky, mikroogranismy, vztahy mezi škůdci a hostiteli a mnohé další věci. Populární zahradník Bob Flowerdew vás se svým příslovečným humorem provede bojovým polem vaší zahrady a poradí, které rostliny (a hlavně proč) je dobré pěstovat v těsném sousedství a které je lepší oddělit jako nepřátele. Výsledkem bude překrásná zdravá zahrada plná květů a obtěžkaná chutnou úrodou.

Pro dceru 


Lili a Vili ve světě malých písmen

Druhá část bohatě ilustrované pracovní učebnice českého jazyka, ve které děti plynule přechází z velkých tiskacích písmen k četbě a zápisu písmen malých. Základní myšlenkou učebnice je seznámit žáky s dalšími podobami písma a rozvíjet dále jejich čtenářské dovednosti. S učebnicí je možné pracovat až do konce školního roku.

Lili a Vili ve světě velkých písmen

První část bohatě ilustrované pracovní učebnice českého jazyka, ve které se děti naučí všechna velká tiskací písmena z české abecedy. Učebnice využívá genetickou metodu při nácviku čtení a psaní. Důraz je kladen na rozvíjení jazykové zásoby a komunikačních dovedností, na čtení s porozuměním a mezipředmětové vnímání učiva.

A další knihy od této autorky s hezkými kresbami, jednoduchými úkoly a triky, jak co nejlépe zvládnout začátky ve škole.




No a já si nadělila knihy od Hany Parkánové - Whitton s jejím anglickým dobrodružstvím. Jen škoda, že nejsou úplně všechny.



Jak se po anglicku vytratit v Anglii

Rukopis je volným pokračováním titulu Jak si na anglické zahrádce vypěstovat českého trpaslíka. Líčí další osudy Češky, která se provdala do malé vísky Hinston nedaleko Oxfordu. Hana nadále objevuje nové stránky anglického způsobu života jedním z vrcholů je účast na svatbě notoricky rozhádaných anglických příbuzných. Čtenáři se opět setkají s většinou rázovitých hinstonských obyvatel, s nimiž se seznámili v předchozím dílu, a poznají i mnohé další, ale především se opět mohou kochat originálními autorčinými postřehy i jejím vypravěčským stylem. 

Jak se dostat z Anglie do Żywce a zase zpátky

Rukopis je volným pokračováním osudů Češky Hany, která spolu se svým manželem Angličanem Paulem vyměnila hektický život v rušném velkoměstě za poklid malé anglické vísky. Že je to poklid pouze zdánlivý a že se pod na první pohled nezčeřenou hladinou příjemně se opakujících událostí odehrává nejedno drama, o tom se mají manželé přesvědčit až později. . I tentokrát se setkáme s řadou rázovitých postav z anglického venkova, v čele s excentrickými sousedy Rustym a Speedym, k nimž přibude Hanin pozapomenutý, a hlavně neméně excentrický český strýček František. Čtenář se pak stane svědkem jeho neotřelého objevování anglického životního stylu, tradic a zvyklostí.

Kingston? Přece nalevo od Oxfordu

Ode dne, kdy se Češka Hana přestěhovala se svým anglickým manželem Williamem do malebné vísky Kingston ležící nedaleko Oxfordu, uplynulo již několik let, takže se nyní mohou oba městští přistěhovalci směle počítat téměř ke starousedlíkům. To ovšem ani v nejmenším neznamená, že jim příjemný životní stereotyp nenaruší co chvíli nějaká překvapivá či strhující událost. Hladina kingstonského dění je totiž poklidná jen zdánlivě a pod jejím povrchem to bez přestání vře. Převratné novinky mnohdy zaskočí nejen Hanu a Williama, ale i ostatní rázovité Kingstoňany, s nimiž se čtenáři setkali už v předchozích autorčiných knížkách.

Autorku jsem si oblíbila díky Jak nemít na pikniku o jeden sendvič míň a prostě je mít musela.



A jako třešnička na dortu pro dceru i záložku s oblíbenými postavičkami.



6 komentářů:

  1. Sice se na žádnou z knih nechystám, ale aspoň doufám, že se budou líbit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc za komentář. Zahradnické knihy mi byli schváleny předem, záložku si také vybrala dcera už dříve a u učebnic vím, že jí zaujmou fíky veselým obrázkům uvnitř. U knih pro mě vím, že bavit budou.

      Vymazat
  2. Hezké knihy :) Tak hlavně ať se líbí!

    OdpovědětVymazat
  3. O žádné z knížek jsem ještě neslyšela, ale ať se líbí, krásně čtou a poradí! :) Hodně mě zaujaly Bylinky, na kterých si s postupem času pěstuji závislost :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-) já doma na bylinkách vařím ráda a když už je možnost mít je na zahrádce, tak je to super. Kniha má i bezva obrázky a přílohy.

      Vymazat