čtvrtek 2. března 2017

Záložková mánie

Ano, jak jinak nazvat tu mou sbírku záložek než mánií. 
Při tom to začíná velmi nenápadně. Nejdříve máte jednu - dvě, pak přibude další. Třeba tak, že ji objevíte v nějaké knize, kterou si donesete z bazaru či v mém případě z antíku. 
Když už jich je maličko víc, tak si je i dle nálady vybíráte do té či oné knihy, aby se k ní hodila. Tedy já to tak vybírám pokaždé. Mají své místečko v knihovně nebo třeba šuplíku, kde je ochraňujete jako své další milášky. 
Já si na ty své milášky pořídila futrálek, ale v poslední době jsem zjistila, že už je jim bydleníčko malé a tak došlo na koupi větší domečku. Má dokonce stejný vzor, aby se holkám dobře odpočívalo.
















A co vy a záložky? Máte své oblíbené?

13 komentářů:

  1. Vyzerajú naozaj pekne, najmä tie dve poslendé sa mi páčia :-) Ja až taký maniak na záložky nie som, mám kôpku z martinusu a potom pár ďalších. Mezdi moje najobľúbenejšie patria tie s knižnými hrdinami z kniznikukatko.cz :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Ty poslední mám od dcery a ještě tu s hvězdičkami. Já si je kupuji sama a nebo občas dostanu. Nejvíc si vážím té PF 2006. To bylo poděkování z mého oblíbeného antíku, které tehdy fungovalo cca rok.

    OdpovědětVymazat
  3. Jéje, já mám záložek... 😁 Co jiného taky dát holce, co ráda čte. Nejradši mám tu, co tady máš i ty - holku s knihou na lavičce. Připomíná mi mne. Bohužel ale nevím, kam jsem ji založila. :( Snad jsem ji nenechala v nějaké knížce z knihovny!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já z té serie mám ráda tu s medvídkem, jak ho drží v náručí.

      Vymazat
  4. Medvídek Pú! Zbožňuji medvídka Pú.

    Ty záložky jsi si koupila většinou sama nebo jsou i některé darované (do darovaných bych asi nepočítala ty, které jsi našla v knihách z antikvariátů)?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty co najdu, počítám jako dárek pro mne. sama ráda záložky dávám do balíčků, co někomu posílám s knihami.

      Vymazat
    2. Teď si tak říkám... neměla bych spíše vykat?

      Vymazat
  5. Knížky zakládám čím se dá :) Dokonce jsem v létě došla tak daleko, že jsem si knihy zakládala květinami- zrovna dneska jsem si přerovnávala knihovnu a jedna na mě vypadla. Je to moc milá vzpomínka na léto ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je opravdu hezká vzpomínka. Já se snažím mít po ruce pokaždé nějakou záložku, ale občas poslouží i jízdenka, vizitka. Nemám ráda ty cancourky v knihách a nemilosrdně je likviduji nebo je dávám stranou,aby mi nepřekáželi.

      Vymazat
  6. Hezké kousky, taky v poslední době ujíždím na záložkách i když jsem dříve zakládala čímkoliv co jsem měla po ruce, včetně kousku toaletního papíru (samozřejmě nepoužitého :-D)

    OdpovědětVymazat
  7. Také jsem záložkový maniak :-) Určitě je taky nafotím. A nejlepší jsou ty, co čtenáři zapomněli v knížkách :-)

    OdpovědětVymazat