pátek 13. října 2017

Nákup v KK a nášup recenzáků

A máme tu ještě jednu větší rozbalovačku.
Přišel mi balíček z Knižního Klubu, kde jsem si pořídila dvě knihy a ještě jejich diář na rok 2018. Ten je mi sympatický jak svou barvou, tak i tím, že už nemusím hlídat, kdy má vyjít nový aktuální katalog. Vše je tam totiž zapsané a k tomu jako bonus i knižní citát na každý týden.


Vybrala jsem si toto.


Sladký život v Paříži

od: 

Tak jako mnozí další, známý autor kuchařek a cukrář David Lebovitz snil o životě v Paříži od chvíle, kdy toto kouzelné město poprvé navštívil. Nyní se mu to konečně povedlo a začíná nový život v hlavním městě Francie, ale brzy odhalí, že žít v Paříži není tak jednoduché, jak by se mohlo zdát. Naštěstí má tajný recept na přežití – své kuchařské dovednosti. Žádný protivný francouzský úředník totiž neodolá čokoládovému dortíku… David s vtipem a nadhledem vypráví o svých zážitcích v tomto úchvatném, občas šíleném městě, o tom, jak se do Paříže zamiloval a jak se jí pokoušel porozumět. Jeho zábavné historky jsou prokládány autentickými recepty na sladké i slané pochutiny, jako jsou vepřová pečeně s glazurou z hnědého cukru a bourbonu, krocan dušený v Beaujolais Nouveau se sušenými švestkami, koláč se slaninou a sýrem s modrou plísní, čokoládovo-kokosové marshmallows, čokoládové dortíky s mandlemi nebo madlenky s citronovou polevou.

Knihy z Francie mě k sobě v poslední době hodně táhnou.


Bezesný

od: 

Ukolébavka, která vám nedá spát... Jsou skladby, které vám zní v hlavě, ale nedokážete si je zařadit. Co když je taková melodie klíčem k vyřešení vraždy? Na mýtině v lese je nalezeno mrtvé tělo zpěvačky a na něm je položená hrací skříňka. K případu je povolán inspektor Odd Singsaker s kolegyní Felicií Stoneovou. Vzápětí je objevena další mrtvola. Jde o nového sériového vraha? A jakou roli v tom hraje tajemná ukolébavka, která případy spojuje?



Tady jsem četla už první díl Říše milosti a moc se mi líbila. Jsem tedy velice zvědavá, jestli si i pokračování udrží svoji laťku z předchozího dílu.


A máme tu ještě knihy na recenze. Vím, trochu se mi to tu hromadí od září, ale kdo by odolal tolika krásným knihám?

Začnu knihou z Moby

Řeka osudu

od: 

Václavu Hájkovi z Libočan bylo předurčeno stát se tykadlem doby, rozporuplné jako on sám. Stát se osobností, která je svým dílem, sice diskutovaným, nikdy však pečlivě vědecky neprostudovaným, neodmyslitelnou součástí české kultury. Kronikář Václav Hájek z Libočan je svými životními osudy tak trochu vypravěčem své doby a román je zároveň pokusem o logickou rekonstrukci jeho životopisu a zrodu jeho kroniky, která se nechtěla stát ničím víc než vyprávěním o časech, jež by jinak upadly v zapomenutí.


A teď čtyři krásné kousky z Omegy.

Poslední dívka

od: 

Před deseti lety jela studentka Quincy Carpenter na dovolenou s pěti přáteli a vrátila se sama, jediná přežila hororový masakr. Stala se členem „klubu“ FINAL GIRLS, který vymysleli novináři, a do takové skupiny lidí nechce nikdo patřit. Patří do něj třeba Lisa, který ztratila devět sester z vysokoškolského klubu po útoku teroristy, který zabíjel nožem; nebo Sam, která přežila útok maskovaného muže během noční směny v Nightlight Inn; a nyní i Quincy, která zakrvácená prchala lesem před násilníkem, který přepadl partu studentů v lesní chatě. Média touží po tom, udělat rozhovor se všemi najednou, a všechny tři dívky se snaží na prožité trauma zapomenout, a tím i jedna na druhou. V současnosti už je na tom Quincy celkem dobře, díky Xanaxu. Má obětavého snoubence Jeffa, populární blog o pečení, krásný byt, terapeutickou skupinu a policistu, který jí před lety zachránil život. Její mozek tragickou událost vymazal a minulost je pohřbena. Až do té doby, dokud není Lisa, první Final Girl, nalezena mrtvá ve své vaně s podřezaným zápěstím a dokud se na jejím prahu neobjeví Sam, druhá Final Girl. Proletí Quincynýn životem jako vichřice. Jako by se snažila o to oživit minulost. A Quincy přemýšlí o tom, proč. A když vyjdou na světlo nové informace o Lisině smrti, Quincin život se mění na závod s časem, snaží se zjistit pravdu o Sam, o tom, proč se vyhýbá policii i novinářům, a chtě nechtě si musí vzpomenout, co se před deseti lety v lese skutečně stalo.


Edward: Tajemství krále z Auremaly

od: 

Příběh starý 650 let. Tajemství středověkého anglického krále, který žil - a zemřel – dvakrát. Román a výzkumný projekt, který přepisuje historii. 14. století v Anglii. Král Edward III je na pokraji vyhlášení války Francii. Janovský obchodník Niccolo Fieschi si nevysvětlitelně rychle získává královu přízeň a privilegované místo v jeho radě. Začíná klást podmínky k získání válečných lodí pro nadcházející konflikt. Jeho rychlý vzestup vzbuzuje podezření mezi vlivnými pány říše, z nichž jeden pověří dva nejlepší tajné špehy koruny, Johna de Ulghama a Williama de Telse, aby na kontinentu aby "vytrhali plevel ze záhonu růží v zahradě Fieschi". Jejich najmutí a skutečný cíl jejich poslání je záhadou, která je postupně odhalována během jejich cesty z Anglie přes Flandry, Avignon a Janov až do Pavie v Lombardii. Zde se oba tajní špehové dozvědí o existenci záhadného poutníka žijícího v opatství Sant'Alberto di Butrio, který si říká jednoduše "Velšan". Tento muž je ve skutečnosti bývalý anglický král Edward II., o němž se všichni domnívají, že byl zavražděn na zámku Berkeley vrahy, které najala jeho manželka, královna Isabela. Pravdou je, že král potají zmizel a našel útočiště v Itálii, a to díky pomoci rodiny Fieschiů, jejíž zájem v této věci však není nezištný. Janovští využívají starého král jako nástroj pro vydírání Edwarda III: buď Janovu štědře zaplatí za žoldáky a válečné lodě využité v nadcházející válce, nebo odhalí světu, že jeho otec je stále naživu a on není legitimním králem.

Strom lží

od: 

Faith vždy obdivovala a zbožňovala svého otce – reverenda Sunderlyho, jednoho z nejslavnějších přírodovědců své doby. A stejně jako otec vždy milovala vědu, i když jako dívka se mohla jenom dívat a nedávat najevo svou chytrost. Navzdory si však nestěžovala. Dokud hrozící skandál nepřinutí její rodinu opustit rodný Kent a uchýlit se na maličký ostrůvek Vane. Faith se ocitá ve zcela cizím prostředí s novými, neznámými lidmi, kteří navíc nejsou ani jí, ani její rodině vůbec nakloněni. Ale to není to nejhorší… Když reverend Sunderly za záhadných okolností zahyne, Faith zjišťuje, že nikdo nemá v úmyslu vyšetřit, co se doopravdy stalo – každý se chce jen utvrdit v názoru, jenž si už udělal. V otcových dokumentech je však stopa: zmínka o tajemné rostlině, která má moc odměňovat lež pravdou. Faith je sama, nemá žádné spojence a nikdo ji nebere vážně. Musí tedy využít jedinou možnost, kterou má – Strom lží. Musí lhát, aby odhalila pravdu. Jenže netuší, že než konečně dospěje k pravdě, po které touží, dozví se spoustu věcí, které by bylo lepší nevědět.

Temní muži

od: 

Niels Oxen, bývalý příslušník dánské armády, nositel nejvyššího vyznamenání, žije a pracuje na Jutském poloostrově na rybí chovné stanici pod rumunskou identitou. V tomto odlehlém místě bojuje se svými vnitřními démony a žije v neustálé pohotovosti – skrývá totiž tajemství, které ho drží při životě, ale může ho nakonec i zabít. Když je zavražděn kurátor na hradě a o případ se začne zajímat dánský ministr spravedlnosti, rozběhne se rychlý sled událostí. Niels má jen velmi málo přátel. Jednou z nich je jeho stará známá z dánských bezpečnostních a zpravodajských služeb Margrethe Franck, která ho hledala více než rok. Když ho konečně vysleduje, jejich osud je zpečetěn. Najednou je Oxen terčem pátrání. Někteří mu chtějí pomoct. Jiní ho chtějí zabít. Kdo je přítel a kdo nepřítel? Ještě jednou se Franck a Oxen spojí své síly proti mocným a hledaný veterán má jen dvě možnosti: zvítězí nebo zahyne. THE DARK MEN je pokračování románu Hangdogs, prvního dílu trilogie o Nielsovi Oxenovi.



Za recenzní knihy velice děkuji.

10 komentářů:

  1. Ten Jorgen vypada tak lakave... :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc se na něj těším. Díky němu jsem začala číst víc severské krimi.

      Vymazat
  2. Na toho Brekkeho (to je tedy jméno :D) jsem zvědavá, láká mě už od prvního dílu. Jinak teď tu byla pošta a už mám Omegu taky doma, přišly mi Strom i Včelky juchů :D Krásné knihy a nemůžu se na ně vynadívat :-) Snad budou stát za to!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Má složité jméno na nás, to je fakt :-D Pokud budeš mít možnost půjčit třeba v knihovně, tak do říše jdi. Mě to opravdu nadchlo.
      Tak jsi se taky dočkala. Jsem na to vše také zvědavá, jen musím dobrat léky,aby vše dohnala a ne jen spala a spala. Týden ve skluzu a je to znát.

      Vymazat
  3. Knížky mi nic moc neříjkají, ani jedna. Ale Diář KK jsem také ulovila. :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-D já ho budu využívat pro zapisování termínů recenzí. Hlava si už nepamatuje vše a tak bych mohla mít trochu přehled.
      Tak tě třeba pak zaujmu recenzí. Mám ráda i historické knihy a po těch litreh krve a hledání pošuků, to bude fajn změna.

      Vymazat
  4. Páni takových knih, jak to stíháš číst. :D
    Já jsem ulovila Poslední dívku, kterou mám rozečtenou asi do padesáté stránky a musím říct, že mě okamžitě vtáhla do děje a připadám si, jako bych jí četla už pár večerů a ne jen dnešní odpolední hodinku. :)
    Od Omegy jsem také získala Temné muže, ale jelikož jsem nečetla první díl Oběšení psi, získala jsem i ten, takže jsem maximálně spokojená a těším se, až se do nich po Poslední dívce pustím. :)
    Hezké čtení

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Po pravdě? Jsem momentálně týden ve skluzu díky nemoci. Beru léky, po kterých usínám hned po ulehnutí a jelikož čtu jen večer, tak mám problém. Přes den mě totiž zaměstnává dcera. Budu to muset všechno zase dohnat a začít číst víc knih najednou.
      Já jsem Oběšené psy nečetla, tak snad to nebude takový problém.
      Také ti přeji pěkné zážitky ze čtení :-)

      Vymazat
  5. Většinu knih vůbec neznám. A diář vypadá dobře, hlavně to, že tam máš upozornění na ty katalogy :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, je to super, že to už nebudu muset hlídat :-)
      Tak tě třeba zaujme později něco z toho.

      Vymazat