středa 4. října 2017

Rozbalovačka z Knihcentrum.cz a Omega

Už dlouho jsem vám nic nerozbalovala a teď nadešla ta chvíle. Knihu z Knihcentra mám doma již delší dobu, ale nechtěla jsem vám ji představovat jen tak samotinkou a tak jsem si počkala na další balíček. Ten dorazil před chvilkou a byl opět z Omegy. Ostatně z ní čekám ještě pár knih.


Z Knihcentra mě tentokráte zaujala kniha z nakladatelství Grada. Knihu už mám skoro přečtenou.

Zeptejte se pilota - Vše, co jste kdy chtěli vědět o letecké dopravě a cestování letadlem

od: 

Co se děje s letadlem při startu, přistání a během letu? Je potřeba mít obavy při turbulencích, bouřce či srážce s ptáky? Jakou práci zastává posádka? Je možné za letu otevřít dveře? Proč je rizikové používání mobilních telefonů? Jak jsou letadla konstruována, jaké mají motory a vnitřní vybavení? Dokázal by s letadlem přistát i amatér bez výcviku? Co se stane při nouzových situacích, například když letounu praskne pneumatika nebo se někdo dobývá do kokpitu? Co způsobilo největší letecké katastrofy a jaká opatření byla následně přijata? Jaký je život pilotů a letušek? Na tyto zajímavé otázky a mnoho dalších vám v knize srozumitelně odpoví zkušený pilot osobních i nákladních letounů. Poutavý text nadchne každého pasažéra, fanouška dopravních letadel i ty, kteří mají zatím z létání strach. 





U Omegy jsem se opět účastnila konkurzu a štěstí mi přálo. Díky tomu jsem dnes mohla poprvé kouknout na stránky nové serie s Evelyn Talbot. 

Nejhorší noční můra

od: 

První díl elektrizující nové série Brendy Novak, autorky bestsellerů New York Times. PÁTRÁNÍ PO SÉRIOVÉM VRAHOVI Evelyn Talbot ví, že psychopat může vypadat naprosto normálně. Bylo jí teprve šestnáct, když jí její přítel Jasper věznil a mučil, a opustil ji v domnění, že je mrtvá. Nyní je respektovanou psychiatričkou, která se specializuje na myšlení zločinců, Evelyn pracuje v Hanover House, léčebném zařízení s maximální ostrahou, které se nachází v malém městečku na Aljašce. Má rozpory se seržantem Amarokem, který je přesvědčen, že Hanover je pro místní obyvatele hrozbou, i když osobně je ke krásné Evelyn velmi přitahován a hrozí, že se jeho svět převrátí vzhůru nohama. ZAČÍNÁ PRCHAT PŘED SVOU MINULOSTÍ Život ve městě se změní v noční můru poté, kdy je nalezeno zmrzačené tělo místní ženy. Pro Amaroka je to důkaz, který potřeboval: Hanover se musí zrušit. Evelyn má důvod k obavám, že se jí tento zločin osobně dotýká, že vrah, který jí straší ve snech, si jí opět našel, a že život, který si tak pečlivě vybudovala, už nikdy nebude takový, jaký byl.





10 komentářů:

  1. Nová Brenda Novak mi také dnes přišla, tak snad se nám bude líbit. Užij si knihy :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Nad Brendou jsem také přemýšlela, ale nakonec jsem se nepřihlásila, tak jsem zvědavá na recenzi :) Přeji pěkné čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už jsem do ní nakoukla a večer je jasný. Vypadá slibně.

      Vymazat
  3. Budu zvědavá na recenzi knihy Zeptejte se pilota, taková témata mě hodně zajímají :-) A jinak už mám Můru doma, ale čekala jsem na poštu až do šesti, už jsem myslela, že se nedočkám :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to zajímavá kniha a i proto jsem po ní šáhla. Že není tak známá jako jiné.
      Fakt? :-D Tak hlavně, že je doma.

      Vymazat
  4. Tak to mi nic neříká. Knihy vidím poprvé :-P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak se nech překvapit, i když je to třeba tím, že obě čteme většinou něco jiného.

      Vymazat
  5. Zvláště Brenda Novak vypadá super lákavě, jsem zvědavá, zda a kdy se k ní dostanu. Budu se těšit na Tvé dojmy! :)

    OdpovědětVymazat