úterý 22. ledna 2019

Nové knihy v Medvědí oáze a první recenzáky tohoto roku

Nový rok je tu s námi už delší dobu a s tím i nové knihy. 
Na představení tu pro vás mám tři knížky, které mám z Knižního klubu. Jedna je ještě ze zásilky z loňska, kdy nebyla na skladě a tak přišla až minulý týden. K tomu mám rovnou i dvě z jejich nového katalogu. 
Přišel mi i první recenzák z Knihcentra, který jsem si u nich vybrala. Je z nakladatelství Jota. Měla jsem tam tedy původně vyhlédnutou i další knihu, kterou už bohužel neměli a tak jsem si ji koupila sama. Tu vám zde také představím, protože se jedná shodou okolností o tu jednu z nového katalogu. Včera pak dorazil ještě druhý kousek k recenzování a to od Knihy Dobrovský.


Začneme recenzáky.
Knihcentra jsem si vybrala knihu z Joty k vůli zajímavé anotaci a také jsem chtěla zjistit, jak se skotský autor vypořádá s českými jmény a vůbec českým prostředím.

Kde se skrývá ďábel

od: 

Jak najdeš vraha, když jsi obklopen šílenstvím?

Tajuplná psychiatrická léčebna pro nejnebezpečnější zločince je místo, kde se skrývá ďábel. Temný historický thriller z Československa 30. let.

Autor mezinárodních bestselerů Craig Russell přichází s moderním gotickým veledílem: Šest uvězněných zrůd. Vrah na svobodě. Rok 19
35. Zatímco Evropa se připravuje na katastrofální válku, v psychiatrické léčebně na odlehlém hradě v rustikálním prostředí Československa je uvězněno šest vražedných maniaků – takzvaná Ďáblova šestka. Každý pacient má svůj vlastní temný příběh a doktor Viktor Kosárek, mladý psychiatr využívající převratné metody, přebírá úkol odemknout jejich smrtonosná tajemství.

Ve stejné době řádí v Praze strašlivý, démonický vrah známý jako „Kožená zástěra“, který masakruje oběti po celém městě a úspěšně uniká dopadení. Zdá se, že jeho zvrácené zločiny páchá sám ďábel. A je to docela možné... Co ho spojuje s šílenými chovanci na Orlím hradě? To ví jen ďábel sám. A na Viktorovi je, aby to zjistil.

Předkupní práva na filmové zpracování románu Kde se skrývá ďábel získala společnost Columbia Pictures.


Druhý recenzák je z Knihy Dobrovský, kde v jejich nakladatelství Naše nakladatelství vyšla kniha plná zajímavých informací ze světa sci - fi a fantasy. Prostě roční kalendář nabitý těmi nejzajímavějšími informacemi nejen pro geeky. Já nad ní chvilku váhala, protože se nepovažuji za až tak velkého geeka, ale potom co jsem knihu prolistovala, musím říct, že jsem v tom až po uši, i když jsem to netušila.

Geekův rok - 365 zajímavostí ze světa sci-fi a fantasy

od: 

Kalendář geekova roku, který den po dni připomíná a oslavuje ty nejdůležitější události výročí a dobrodružství ve světě žánrů sci-fi a fantasy.
Uvnitř mimo jiné najdete:
Velký třesk Teorie velkého třesku
Jakým typem umělé inteligence jste právě vy?
Kolik nestvůr zlikvidovala Buffy, přemožitelka upírů a její Scooby Gang?

A k tomu ještě časové osy Skvělého dobrodružství Billa a Teda, série filmů s Terminátorem, snímku 2001: Vesmírná odysea, arkádové hry Pac-Man, komedie Volný den Ferrise Buellera, filmu Robocop a trilogie Návrat do budoucnosti.
 


A nakonec tři mé kupované knihy.
Každá je něčím jiná a ke každé mě to táhne jinak. Hůrka je od mé oblíbenkyně Hany Whitton. Nad knihou jsem váhala už dříve a nejednou skončila v košíku, aby z něj byla zase vyhozena a nahrazena jinou. Nakonec tam přeci jen zůstala.
Proti proudu řeky je ta druhá kniha, která mi nevyšla u Knihcenta, ale jak vidíte, stejně mi to nedalo a mám ji. Světlo ženy mě zaujalo svou anotací a přiznám se, že jsem se nechala trochu ovlivnit i hodnocením na DK.

Větrná hůrka rodiny Brontëových

od: 

Strhující román zachycuje příběh výjimečně umělecky založených sourozenců Brontëových, známých spisovatelek Emily (1818–1848), Charlotte (1816–1855) a Anny (1820–1849) i jejich nadaného, ale nezdárného bratra Branwella. Autorka na základě podrobného studia nedávno odhalených pramenů i osobních návštěv míst, kde pobývali a jež inspirovala jejich tvorbu a poznamenala jejich život, zejména severoanglického Haworthu, volně rozvíjí dramatické líčení mnohdy neuvěřitelných osudů výjimečné rodiny.

Proti proudu řeky

od: 

Purkrabí tajemného Karlova hrádku marně vyhlíží císaře Karla IV. Čas neúprosně běží a hrad zasáhne série podivných úmrtí. Obětí stále přibývá a tragédie se nevyhne ani rodině purkrabího. Má vše na svědomí záhadný muž v černém, kterého se obyvatelé hradu i podhradí bojí a o němž nikdo netuší, odkud se vzal? A proč chce vidět všechny mrtvé a umírající výměnou za uzdravení nemocných? Je snad on samotná smrt? Historický román, v němž se prolíná skutečnost s fikcí.

Světlo ženy

od: 



4 komentáře:

  1. To vypadá na výživný začátek roku. Světlo ženy vypadá lákavě, jsem zvědavá na recenzi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za komentář. U ní nevím, kdy se k ní dostanu. Hodně si vybírám knihy na čtení díky intuici a tak nevím, kdy na ní dostanu chuť.

      Vymazat
  2. Pěkné kousky :-) Ať se ti všechny líbí. Budu se těšit na recenzi Kde se skrývá ďábel. Já ho už v lednu přečíst nestihnu, ale hned v únoru se do něj pouštím :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky :-) Ten se ti bude líbit myslím. Čte se velmi dobře.

      Vymazat