sobota 14. května 2016

Moje celá sbírka omalovánek

Tohle je celá moje sbírka.
Tedy dokud se opět neobjeví nějaké zajímavé omalovánky, které mě upoutají a já je prostě budu muset mít. K téhle mánii - ANO, MÁNII - jsem se dostala pozvolna, nenápadně. Když se prvně začali omalovánky pro dospělé objevovat na trhu, tak jsem nad nimi strašně ohrnovala nos. Přeci není normální, aby dospělý jedinec vybarvoval obrázky jako malé dítko ve školce. Jenže jak se říká nikdy neříkej nikdy. Jednou u nás ve školce byli v nabídce od různých nakladatelství i omalovánky. Nakoukla jsem do nich a obrázky mě i celkem zaujali. Cena byla taky příznivá a tak jsem řekla - OK,ZKUSÍM TO - a objednala jsem je. Bylo před vánocemi a člověk vymýšlí, co ještě by mohl Ježíšek naježit. Naježil další omalovánky. Tím to ale na dlouhou dobu skončilo a ony mi jen tak leželi v poličce až jsem narazila na Protistresové Vymalovánky s obrázky horoskopů. Jako typický štír jsem do nich nakoukla a šla domů. Jenže mi to začalo vrtat v hlavě. Přeci obrázky nejsou tak špatné a i papír je dobrý. Fixy stejně nepoužívám a nelíbí se mi, ale pro pastelky to bude fajn. Nakonec mi to nedalo a druhý den jsem pro ně zašla. Obrázky byli opravdu moc hezké a já už si plánovala, jak budu v klidu kreslit a víc toho kupovat nebudu. Už tenkrát jsem v koutku duše  věděla, že je to blbost. Že mě to chytne. Že kreslení mám v krvi. Jako malá jsem chodila od školky na malířský kroužek a vydrželo mi to i celou základku a prostě jsem to měla v sobě schované.
Po prvních vymalovánkách přišli další a další. Když jsem objevila Sovičky, byla jsem v tom už až po uši a jsem pořád. S hledáním těch nej omalovánek se samozřejmě hledají i  ty nej pastelky. Já začala s klasickými mapedkami, které mi vyhovují jak barevně, tak cenově, protože na drahé i když možná kvalitní pastelky  prostě nemám. Někdo na ně nadává, že se mu často lámou. Já s tím zkušenost nemám. Mě se nelámou. Zkusila jsem pak i kohinorky a třeba i pastelky z kiku za pár korun, ale nebylo to ono. Až jsem jednou narazila na pastelky corvette. Naprosto mě okouzlily svou sytostí, i když na ně člověk netlačil a v balení bylo i ořezávátko. Pro začátek jsem měla jen 12 ks těchto pastelek, ale pídila se po netu, jestli je nemají i ve větším balení jako u jiných. Našla jsem a nedávno i koupila 24 ks a jsem moc spokojená. Konečně mám doma své vysněné pastelky.
Teď, když mám klid a hlavně chuť a náladu, utíkám mezi čtením k těmhle všem kráskám a v klidu vybírám, který obrázek zrovna vymaluji. Ne všechny omalovánky jsem již pokřtila pastelkou a tak tiše čekají na svou vhodnou chvilku. A opravdu si od toho krásně odpočinu.
Hezký den všem, Medvědářka.

10 komentářů:

  1. Taky přemýšlím že s tím začnu, ale jen z důvodu, že chci pochopit, co na tom všichni mají :-)
    www.potrefena-mama.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já chtěla taky za začátku pochopit, co na tom všichni mají a takhle to dopadlo :-D

      Vymazat
  2. To je moc krásný článek :-). Je to můj velký koníček stejně jako milované knížky. Je mi u toho prostě fajn :-).

    OdpovědětVymazat
  3. To je moc krásný článek :-). Je to můj velký koníček stejně jako milované knížky. Je mi u toho prostě fajn :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za pochvalu. Můj koníček se z toho stává také, i když knihy budou vždy na prvním místě. Plánuji udělat postupně článek o každých omalovánkách zvlášť. Jak se mi s ni pracuje, co se mi na nich líbí, nelíbí atd.

      Vymazat
    2. To je skvělý nápad a už se na to těším :-)

      Vymazat
    3. To je skvělý nápad a už se na to těším :-)

      Vymazat
    4. Jen to chce trochu času. Mám tu momentálně dva recenzáčky, které čtu střídavě. Jeden je celkem náročné čtení a i když si u něj kolikrát říkám, že to vzdám, nedá mi to a pokračuji ve čtení. Články o omalovánkách budu dávat v mezi čase, když nebudu mít náladu na čtení. Budou v nich i ukázky obrázků z daných omalovánek pro představu.

      Vymazat