pátek 4. ledna 2019

25 tajemství Prahy - David Černý

25 tajemství Prahy
od: Věděli jste, že z prken popraviště 27 českých pánů je vytesáno schodiště, po kterém se stále chodí? Znáte místo, kde ve zlaté vitríně sedí mumifikované tělo Marie Elekty od Ježíše? Slyšeli jste příběh balkonku domu U obrázku Panny Marie na Kampě? Víte, proč o letním slunovratu zapadá slunce do chrámu sv. Víta? Odhalte 25 tajemství magické Prahy.


Odhalte 25 méně či více známých tajemství naší matičky Prahy. Poznejme její tajemství. Možná jste o některých slyšeli. 

David Černý  vytvořil nádhernou publikaci plnou fotografií a hlavně nám odtajnil kouzlo Prahy. Díky nakladatelství Grada si jí můžete přečíst i vy.Víte třeba, že v Praze byli orloje dva? Znáte tajemství Malostranského hřbitova? Vzpomenete si, kde byl zapomenutý park Eden a že v něm byla i pětikilometrová horská dráha? A co stadion Slávie, který stával na Letné? Že vám tohle nic neříká? Vidíte, já o tom také neměla zdání a přesně tahle tajemství a další z mnoha mi pomohla objevit tahle kniha.







Jsem milovník historie a tohle byla trefa do černého. Když jsem ji na konci loňského roku objevila na stránkách Grady, tak jsem neváhala a napsala si o ní Barče, která mi vyhověla. Za což vážně děkuji. Kniha ač útlá, tak je nabitá informacemi. Někde mi doplnila mé vědomosti, jinde jsem žasla nad tajemstvím, které mi odhalila. Proto ji doporučuji všem, kteří se zajímají o Pražské mystérium a nebo touží poodhalit to, co dosud nevěděli nebo jen možná k koutku duše tušili a znali z vyprávění.

Gradě velmi děkuji. Tohle je kniha, která se u mě opravdu neztratí. Na stránkách Grady - 25 tajemství Prahy si jí můžete rovnou i koupit.



2 komentáře: