pátek 4. října 2019

Nové knihy v Medvědí oáze

Už je to zase tady. Trocha chlubení s novými kousky, které mám nově v knihovně.
Mám tu knihy na recenze i jednu mou osobní objednávku. Některé knihy jsou už přečtené a zrecenzované. Jiné na sepsání čekají. Tak jdeme na to a už žádné okecávání.
Na recenze se mi tu sešla hromádka knih z EpochyMetaforyCosmopolisu a GradyAlpressuPortálu a konečně i z Fortuna Libri. Soukromí balíček jsem si objednala z Knihcentra, kdy tam mám krom knih i knihomolské nezbytnosti. 



Knihy z Epochy jsou nejčerstvější. Pošta s nim tu byla před chvilkou. 
Nejnovější knihou od nich je ta o Bermudském trojúhelníku a ty další dvě jsem si vybírala cíleně. Už jsem o nich uvažovala dříve, ale netroufla si o ně napsat.

Trojúhelník záhad a legend

kniha od: 

Tajemství bermudského trojúhelníku.
O bermudském trojúhelníku četl nebo slyšel asi každý. Prostor Atlantiku vymezený Floridou, Portorikem a Bermudami měl být – a dokonce ještě je – místem záhadných mizení lodí, letadel i lidí, po nichž se nikdy nenašla žádná stopa. Co je toho příčinou, nad tím si marně lámou hlavy nejen publi
cisté a milovníci záhad, ale i věhlasní odborníci z různých oborů. Kniha přináší popis více než 160 případů zmizení, k nimž v prostoru bermudského trojúhelníku opravdu došlo, i událostí, které jsou jen tradovanou legendou. Přibližuje také další oblasti oceánů a moří známé větším počtem lodních neštěstí a seznamuje s hypotézami snažícími se tajemství „trojúhelníku smrti" objasnit. Publikace vznikla nejen na základě studia bohaté literatury, ale rovněž údajů poskytnutých správami přístavů, letišti a lodních, leteckých, pojišťovacích a dalších společností.

Čarodějky malostranské

kniha od: 

Na Malé Straně se vždy děly zvláštní věci. Občas na vás mrkl chrlič, ve stínech jste mohli spatřit strašidlo nebo jen zvláštní holku, co uměla věci, které by nikdo nečekal. Lidem ale vždy stačilo na chvíli zavřít oči a pocit něčeho nepřirozeného se ztratil. Lidem, ne čarodějkám, které na Malé Straně žily od nepaměti. Většinou slušně a spořádaně, což se nedá říct o Ginevře, jejíž rodina byla i na čarodějnické poměry velmi zvláštní a jejíž tajemství nečekaně vyplouvají na povrch zrovna ve chvíli, kdy po Praze začnou mizet strašidla, strachem se schovávat domovní znamení a selhávat mocná kouzla. A do toho všeho jí ve škole všichni pořádně pijí krev. Vítejte v dobrodružném světě malostranských čarodějek, které si dokážou poradit i v těch nejsložitějších situacích

Pac & Pussy

kniha od: 

3 komentáře: