úterý 15. listopadu 2016

Opožděný dárek k narozeninám

Dnes jsem si vyzvedla v zásilkovně opožděný dárek k narozeninám. Obě knihy jsou poměrně novinky.





První zaujala názvem, kde se objevuje jméno mého oblíbeného knižního i filmového hrdiny Jacka Reachera. Jeho příběhy znám z knih od Lee Childa. Tato se točí kolem událostí z jeho úplně první knihy Jatka. Sama jsem moc zvědavá, jak se s tím vším autorka poprala.

Najděte Reachera

Jack Reacher: Přítel, nebo nepřítel?
Už je to nějaká doba, co jsme se v knize Jatka poprvé setkali s Jackem Reacherem spisovatele Lee Childa. O skoro dvacet let a dvacet knih později žije Reacher stále v naprosté anonymitě a zdá se, že není k nalezení, dokud se nevynoří problém a on se s ním nemusí poprat, k velké radosti čtenářů a obrovské hrůze ničemů. Teď ho hledá někdo hodně důležitý. Kdo? A proč? Pátrání po Jacku Reacherovi je nebezpečná záležitost, o čemž se na vlastní kůži přesvědčí zvláštní agenti - ostřílení lovci, kteří vědí, kdy je nutné porušit pravidla, ale neznají Reachera. 



Druhá kniha mě oslovila názvem a zajímavou anoncí. Musím říct, že i obálka je krásná.

Malíř vzpomínek

Dva milenci, jejichž láska přetrvává století. A záhadná látka, která otevírá dávný svět. 

Co kdyby existovala látka, díky níž byste si vybavili své minulé životy? Co kdyby vás někdejší životy mohly zavést ke skutečné lásce? A co kdybyste zjistili, že vás už celé tisíce let ohrožuje všeho schopný nepřítel?

Bryan Pierce je věhlasný malíř, jehož obrazy uchvátily svět. Ze své slávy se však netěší a straní se společnosti, protože za jeho talentem stojí trýznivé tajemství. Jeho obrazy totiž vznikají v transu, během něhož se mladý umělec v duchu přenáší do různých dob v minulosti. Po každém probuzení z těchto zvláštních snů navíc zjišťuje, že je bohatší o nějakou novou zvláštní dovednost – například dokonale ovládá další cizí jazyk nebo mistrně hraje šachy. Stále v něm proto sílí přesvědčení, že jeho vidiny – jak své stavy, kdy upadá do nevědomí, nazývá – jsou ve skutečnosti vzpomínky na minulé životy.

Posléze se Bryan náhodně setkává s půvabnou Linz Jacobsovou, odbornicí na neurogenetiku, která se snaží rozluštit geny umožňující lidskému mozku vytvářet vzpomínky. Při návštěvě Bryanovy výstavy Linz nejvíc upoutá obraz zachycující hrůzostrašný výjev a zjišťuje, že do sebemenších podrobností odpovídá děsivému snu, který ji opakovaně pronásleduje už od dětství. Během postupného sbližování s krásnou a talentovanou Linz se samotářskému Bryanovi začínají zdát nejživější sny, jaké dosud zažil, a zavádějí ho na místa, kde dosud nebyl, a poodhalují tajemství, jehož kořeny mohou sahat až do starověkého Egypta. 




3 komentáře: