pondělí 10. září 2018

Bella Figura : Jíst, milovat a žít po italsku - Kamin Mohammadi

Bella Figura: Jíst, milovat a žít po italsku

od: 

Pokud vás zaujaly Jíst, meditovat a milovat či Francouzky netloustnou, tato kniha vás určitě dostane. Najdete v ní vše, co Florencie nabízí – jídlo, víno, lásku, přátelství, eleganci, zdraví, spiritualitu a v neposlední řadě také nápadité recepty na skvělá italská jídla. Každému bez rozdílu přináší inspiraci, jak radostně žít. 

Kamin Mohammadi opustila stresující zaměstnání v Londýně. Se zlomeným srdcem, nešťastná, nespokojená sama se sebou přijíždí do Florencie, kde jí přítelkyně po dobu jednoho roku přenechala starý dům. Během 12 měsíců objevuje Kamin krásu a radosti každodenního života. Postupně se učí žít jinak a vnímat každou chvíli všemi smysly. Pořádně se zamiluje, odmiluje, aby nakonec znovu propadla lásce, zbavuje se nadbytečných kilogramů, získává ležérní nadhled a sebejistotu.


Příběh o nové startu do života. Příběh o odpoutání se od minulosti a o tom, jak krásné je žít, když si vážíte sami sebe. Příběh, který napsal sám život a kterým se můžete nechat inspirovat i vy.


Tahle kniha z nakladatelství Metafora mi doma ležela už od konce června. V tu dobu jsem se ji pokoušela i přečíst, ale nebylo to prostě ono. Nechala jsem ji tedy odležet, jak to zpravidla dělám u knih, u kterých se nemůžu začíst hned napoprvé. Udělala jsem správně.
Je to pár dnů, kdy jsem ji dočetla. Bylo to potěšující a inspirující.
Kamin nám dává díky této knize nahlédnout do jednoho roku svého života. Nejprve ji vidíme jako unavenou ženu s lehkou nadváhou, která náhle po výpovědi z práce neví, co si počít s vlastním životem. Má za sebou i nevydařený vztah a sebevědomí na bodě nula. Díky přítelkyni se ale najednou ocitá sama ve Florencii. 
Chod města a i lidí kolem ní jí ukáže, jak snadné je žít. Jak se odpoutat od minulosti a žít jen přítomností. Najednou si vychutnává jídlo a miluje čas, který stráví po toulkách tímhle magickým městem. Naučí se nikam nespěchat a vážit si všedních věcí. Pozná mnoho podob lásky, aby zjistila, že největší láska je k sobě samé a to pravé amore si ji najde samo.


Nečetla jsem Jíst, meditovat, milovat, ke které se kniha hodně přirovná a tak nemohu soudit, jestli jsou si podobné.Knihu mám sice v knihovně, ale je na čekačce. Díky tomuto příběhu ji ale posunuji na přední místa k přečtení.
Příběh Kamin si mě získal. Miluju italskou kuchyni a vaření. Miluju čtení o Toskánsku a Itálii. Tady se vše promíchalo do jednoho celku a vybublalo v poutavý příběh o sebepoznání. Byla to upřímná zpověď ženy, která potřebovala začít znovu. Díky městu, lidem a jinému tempu života se jí to podařilo. Občas stačí opravdu jen lehce nakopnout, aby ten správný impuls přišel a nastala změna. 


Za knihu děkuji nakladatelství Metafora.

4 komentáře:

  1. Já už ji mám pěkně dluho na listě, ale zatím jsem se k ní nedostala. Každopádně jsem četla Jíst, meditovat, milovat, tak jsem zvědavá, která kniha u mě vyhraje :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za reakci. Myslím, že zrovna tobě by se kniha mohla líbit. Krásně tam popisuje zákoutí Florencie, které ty asi budeš znát. Sleduji tvůj blog už delší dobu a i když nekomentuji moc často, palce a srdíčka na fb máš pravidelně :-)

      Vymazat
    2. To víš, že já o tobě vím! A děkuji za to! :) Ano, myslím, že jo budu zbožňovat, ale jsem právě zvědavá, jestli mi přijde lepší než Jíst, meditovat a milovat. Přece jen takových knížekuž jsem přečetla dost, tak uvidíme. ALe všichni ji tak moc chválí, že to určitě bude fajn čtení :)

      Vymazat
    3. :-) odložit ji můžeš vždycky, ale nemyslím, že bys to udělala. Je tam krásně popsané celé město i s uličkami a zajímavostmi jako je klášter pro odložené děti nebo i okolí.

      Vymazat