pondělí 17. září 2018

Kouzlo kaligrafie - Inkoust a inspirace - Betty Soldi

Kouzlo kaligrafie - Inkoust a inspirace

od: 

Kaligrafka a návrhářka Betty Soldi vás vezme na soukromou výpravu, během níž začnete rozvíjet svůj vlastní styl a naučíte se vyjadřovat krásným kaligrafickým písmem. 
Díky kreativním pracovním cvičením, která jsou součástí knihy. Seznámíte se s novými tvary písmen, naučíte se používat nové styly a objevíte nečekané nápady
… Víte třeba, že psát můžete i mrkví? 

S pomocí snadných a přehledných pokynů oživíte podmanivou kaligrafii zábavným způsobem. Vytvořte si vlastní dárkový papír, jmenovky, veselé vzkazy, balonky na oslavu či neotřelé vánoční ozdoby. Nechte se inspirovat a uvidíte, jak se vaše kaligrafické umění bude rozvíjet. Kouzlo máte ve svých rukách! 
Autorka speciálně pro české vydání do češtiny kaligraficky přepsala hesla z knihy a připravila pro čtenáře také celou českou abecedu.


Hravá kniha, která vás přesvědčí, že i psaní může být zábava.


Když mi přišla prvně nabídka na tuhle knihu, tak jsem váhala, jestli ji vzít nebo ne. Nakonec jsem ji odmítla, ale i tak mi ji Helenka z Metafory nakonec poslala. Možná omylem, možná záměrně. Kdo ví? 
Asi věděla, co dělá, protože mě kniha okouzlila. Tolik nápadů na obyčejné psaní, které vám kniha nabízí. Nejen že ve vás probudí dětskou hravost, ale naučí něco nového. To vše nenásilnou formou, která vás bude bavit. Napadlo by vás psát třeba kávou nebo dětskou hračkou? Nač potřebovat obyčejnou tužku nebo propisku, když máte tolik možností kolem sebe. 



Já nakonec zkusila na vlastní kůži právě zmíněnou kávu. Jak mi ta silná tekutina voněla pod nos. Psala jsem jí vatovou tyčinkou. S tou se psalo hezky.
Pak mě napadlo vzít něco bláznivého. Dcera má doma hračku ve tvaru banánu a já někde viděla zatoulanou temperu. Honem pro ní a šup s tím na papír. Přiznám se, že tady to šlo trochu hůř, ale i tak se mi zadařilo.
Nakonec jsem vzala do rukou pár pastelek a zkoušela různé styly písma. Nápady díky listování v knize přicházeli sami. Byla to jedna velká zábava, díky které zase umím něco navíc a nebudu se bát to zkoušet dál.



Za knihu velmi děkuji nakladatelství Metafora. Tohle mě opravdu moc bavilo.



6 komentářů:

  1. Tak ta vypadá vážně skvělé. Asi jsem zaváhala... Možná ji ještě doobjednam.:)

    OdpovědětVymazat
  2. Kniha vypadá vážně úžasně. O kaligrafii (jestli se tomu tak dá říkat) se taky pokouším, takže nějaké rady a tipy by se hodily. :))

    OdpovědětVymazat
  3. Už dlho som zvažoval obutie sa do kaligrafie, možno by táto kniha bola dobrým introm do problematiky. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za komentář. Myslím, že toho by mohl být dobrý start. Třeba vás k tomu přesvědčí i ukázka z knihy https://issuu.com/metafka/docs/kaligrafie_-_uk_zka_z_knihy

      Vymazat