čtvrtek 13. září 2018

Nové knihy v Medvědí oáze

A máme tu opět malou nálož z přírůstky.
Tentokrát se jedná o knihy z nakladatelství MetaforaMoba a Omega.



Z Metafory mi přišla sice tenká, ale obsahově velmi zajímavá kniha. Dokonce jsem chvilku i váhala, jestli ji mám zařadit mezi své čtení, ale intuice rozhodla a jsem za to moc ráda.


Zázračná voda

od: 

V knize Zázračná voda dr. Emoto ukazuje, jak voda přenášením vibrací přirozených slov může pomoci se změnit a žít pozitivnější a šťastnější život. Dr. Emoto objevuje význam slov a jazyka, jejich původ a vliv na vodu. Pracuje s klíčovým pojmem rezonance, prostředku, jímž se přenáší životní energie. Z tohoto poznání čerpá poučení, která si můžeme vzít do života a sklízet výhody pozitivní rezonance, jako je harmonizace vztahů, lepší zdraví a zlepšení komunikace. Kniha obsahuje nové a neobyčejné fotografie vodních krystalů, které nám všem poskytují přesvědčivé důvody, proč bychom si měli vybírat pozitivní slova a usilovat o dokonalé souznění, abychom dosáhli zdravějšího a šťastnějšího života v míru.


V Mobě to byl tentokrát velký fičák, když se zveřejnil jejich soubor s recenzními knihami. Za 1,5 minuty bylo po všem a já jsem velmi ráda, že se mi podařilo ukořistit svou knihu. Ostatně se tam zmiňují o rodu Lobkowiczů, kteří sídlí u nás na Mělníku, kde mají zámek s krásnými vinohrady.


Josef I., můj přítel

od: 

Dramatický osud české šlechtičny Vilemíny Bělinské a jejího manžela Fabiana zavede čtenáře k císařskému dvoru ve Vídni, kde po smrti zbožného, a tak trochu nudného Leopolda I., přichází vláda jeho syna, Josefa I. Okouzlující Josef se vzhledem i chováním vymyká typickým Habsburkům. Krásný, charismatický muž s jasnou vizí budoucnosti se rozloučí s ministry, které zdědil po otci, obklopí se mladými šlechtici a je pevně rozhodnutý učinit pro své záměry vše. Stane se Schönbrunn, rakouským Versailles? Získá Josef nesmrtelnou slávu, tak jako jeho nepřítel, a přesto velký vzor Ludvík XIV.?


A nakonec velmi očekávaná Omega. Včera mi přišlo pokračování knihy Bohyně osudu ze Salonu ď Amour. Dnes k tomu dorazila zásilka knih za měsíc Srpen, kde mám jednu klasickou divadelní hru a pak pokračování série od Brendy Novak Nejhorší noční můra.


Příšerné tchyně

od: 

V pohádkách jsou macechy zlé. A i ve skutečném životě není dobré se jim podřizovat. O tom je Angelika Lagermark přesvědčena. Ze zkušenosti.

Před šesti měsíci chytila Angelika svatební kytici, a teď se nemůže dočkat svatby. Ale Angelika má pochybnosti. Je Magnus ten pravý? Jeho matka Judith, která se po nehodě ve vlastním bytě k An
gelice nečekaně přestěhovala, rozhodně není spolubydlícím, jakého Angelika chce. Život je boj. Angelika nikdy neměla děti, po kterých strašně toužila, ale když jí do života vstoupila malá Folke, dostala šanci být jejím dospělým vzorem. Folke trpí selháním ledvin a potřebuje transplantaci. Ale najít dárce není snadné. A jak mluvit s dítětem, které klade závažné otázky týkající se smrti?

Angelika se svou sestrou mají na Gotlandu dvě zavedené kadeřnictví, ale ve skutečnosti mají jiný cíl: pomáhají lidem najít lásku. Setkáváme se s Egilem, který trpí posttraumatickým syndromem, protože jeho přítelkyně mu oznámila, že by si měli dát pauzu a získat nové zkušenosti. Nyní Egil dává každý týden do místních novin inzerát pod pseudonymem „Nezkušený“ a hledá ženy, které ho naučí umění lásky. Určitě potřebuje pomoc.
To, že se jdete nechat ostříhat do Salonu lásky, nikdy není náhoda. A nikdy není příliš pozdě na to najít lásku. Angelika vám již vychází vstříc!


Jak je důležité míti Filipa

od: 

Lehkovážná komedie pro vážné lidi.

Divadelní hra anglického spisovatele irského původu Oscara Wildea z roku 1895 . Konverzační komedie o třech dějstvích se satirickými prvky. Dílo charakterizují mistrné dialogy plné ironie,sarkasmu,paradoxů a aforismů .
Hlavními hrdiny jsou Algernon Moncrieff a Jack Worthing. A pak je tu ještě 
Gvendolína Fairfaxová, Algernonova půvabná sestřenice. Jack se do ní bláznivě zamiluje a touží se s ní zasnoubit. V Londýně vystupuje pod pseudonymem Filip, pod kterým ho zná i Gvendolína. Unešená tímto krásným jménem se sňatkem souhlasí. Její matku, Lady Bracknellovou, ale znepokojuje Jackův nejasný původ. Byl totiž nalezen v cestovní tašce na nádraží Viktoria. Pozve si ho proto na snubní rozhovor a rozhodne, že musí najít alespoň jednoho z rodičů… 

Jsem zpět

od: 

Psychiatrička Evelyn Talbot se vrací do nápravného zařízení pro nejděsivější psychopaty z celé Ameriky. Evelyn neustále myslí na svou ponurou minulost. Její bývalý přítel Jasper Moore ji unesl, mučil a málem zabil. Evelyn zmizela beze stopy. O dvacet dva let později má Evelyn stále pocit, jako by na ni ve stínu někdo číhal. A dál se věnuje svému poslání: v Hanover House se snaží pomáhat a studovat ty nejkrutější psychopatické mozky. Když je přijat nový pacient Lyman Bishop, Evelyn si uvědomí, že by mohl být ideálním kandidátem pro výzkum. Je inteligentní a důvěryhodný, velmi jí připomíná Jaspera. Sotva kdo by tipoval, že tento muž byl odsouzen za únosy a vraždy několika žen. Ale jestli Evelyn ze svých děsivých zkušeností něco pochopila, pak je to fakt, že takoví lidé bývají nejnebezpečnější.


Za všechny knihy všem moc děkuji.




10 komentářů:

  1. Také mi dnes přišel balíček, nejvíc se těším na Novak! Tak pěkné čtení, Zdeni :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za komentář. Řekla bych - Vítej v klubu. Brenda bude trhák.

      Vymazat
  2. Gratuluji ke krásným knihám :-). Omegu dnes také očekávám včetně Brendy Novak. Už se těším. Snad se nám budou líbit :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych řekla, že určitě. První díl byl pecka. Jen nesmí zase vypadnout proud :-D

      Vymazat
  3. Pěkné nové kousky :) Po Jsem zpět a po Příšerné tchyni také pokukuji :) Hezké čtení :)

    OdpovědětVymazat
  4. Super kousky. Příšernou tchyni máme obě, tak schválně jaká bude. Jinak kniha Jsem zpět mě hodně láká, první díl byl pecka, takže tenhle bude jistě stejně skvělý. :) Užij si čtení.

    OdpovědětVymazat
  5. Nic pro mě, ale přeji ti pěkné počtení :-P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky. Tak třeba příště, i když my dvě se spíš míjíme :-)

      Vymazat