sobota 29. září 2018

Poslední zářijové přírůstky v Medvědí oáze

Říká se do třetice všeho dobrého. Tady to trochu pozměníme a řekneme po čtvrté a dost. 
Tento měsíc byl co do nových knih do mé knihovny opravdu bohatý a tak vám dnes naposledy v měsíci září přináším nové kousky, které mi obohatí mou knihovnu.


Začnu s knihami z nakladatelství Metafora.
Dva dny po sobě mi přišel balíček vždy po jedné knize. Nejdříve to byla kniha

Návrhář

od: 

Román o počátku kariéry Christiana Diora

Paříž, rok 1944. Celé město oslavuje osvobození Francie a čerstvě vdaná Copper Reilly je uvězněná v nešťastném manželství. Místo, aby se jako novinářka věnovala kariéře, sedí doma a čeká na záletného muže. Jedna manželova nevěra stíhá druhou, až pohár přeteče a Copper požádá o
rozvod.

Zůstává sama v Paříži a nečekaně potkává velmi nepravděpodobného přítele: podivínského návrháře ve středních letech. Jeho vrozená nesmělost a nechuť k publicitě i slávě si protiřečí s troufalou brilantností jeho návrhů. Jmenuje se Christian Dior.

Copper rychle rozpozná jeho mimořádné nadání a pobízí ho, aby se osamostatnil. Vzájemně si dodávají odvahu žít své sny. Zatímco se Paříž vzpamatovává z války a nachází svůj někdejší šarm, Christian si buduje vlastní módní dům a Copper se vrhá do divokého světa módní žurnalistiky.

Příběh o přátelství, lásce, hledání krásy a sebeuplatnění čerpá ze skutečných historických událostí, především ze života Christiana Diora. Mimo jiné v něm najdete také zmínku o Theatre de la mode – slavné poválečné miniaturní módní přehlídce haute couture.

a pak 

Zničím tě a vezmu si, co je mé

od: 

Mrazivý psychologický thriller o ženě, která se chystá zničit svou šéfredaktorku
Když se ohlédnu zpět na svůj vztah s Kathy, žasnu, jak naivní byla, jak málo věděla. Přitom si vždycky myslela, že má všechno: práci, dítě, přátele i jeho. Myslela si, že je v bezpečí. Byla si jistá, že nic nemůže ohrozit její dokonalý svět. Nik
dy mi neměla věřit. Kathy pro většinu lidí představuje dokonalý obrázek šťastné a úspěšné moderní ženy. Má krásného chlapečka, chytrého, přitažlivého muže a atraktivní práci.Ale ne každý se tím nechá oklamat. Její podřízená Heja zná pravdu: ví o trhlinách Kathyina manželství, jejích pochybách i obavě z pracovního neúspěchu. Konečně je Heja přesně tam, odkud může Kathy zničit. Pokud se jí to podaří, získá to jediné, po čem touží nejvíc.
V tomto chytře vystavěném románu o žárlivosti, rivalitě a lži je strach jedné ženy zbraní té druhé.
 


Další kniha, co mi přišla domů je od jedné milé české autorky, která sleduje můj blog. Z povídání po zprávách, kdy se projevila má nevědomost, s kým si to vlastně píšu, se odrazila tak, že mám doma její knihu i s krásným vlastnoručně vyrobeným dárkem. Prostě občas náhoda a společná řeč k některým věcem, roztočí kolotoč věcí, které na vás zapůsobí o to víc, že jsou dělané s láskou a od srdíčka. Toho si velmi cením.

Síť snů

od: 

Monika, pětadvacetiletá ilustrátorka na volné noze a také tak trochu kartářka, si od návštěvy muzea slibovala víceméně rutinu. S čím určitě nepočítala, byla tajemná žena, která se ji snaží varovat před smrtícím zlem, avšak volí k tomu způsob, který Moniku doslova připraví o spánek. Navíc má zachránit někoho, jehož jméno do té doby ani neslyšela. Po nitkách se začíná rozplétat prastarý příběh o lásce a nenávisti, oddanosti a marné oběti. Nyní má zemřít někdo další – nebo už se tak stalo? Moničin život se začíná pomalu a nebezpečně zapřádat do klubka tajemných událostí a osud jí navíc postaví do cesty muže, který jí může ze všeho pomoci ven, nebo ji stáhnout mnohem hlouběji. Příběh dvou žen, které uměly mluvit se zemí, uvízne v zákeřné síti snů a pradávné zlo mezitím sílí a vyčkává; stačí jediná nesprávná myšlenka v tu nejméně vhodnou chvíli a celý svět je najednou proti vám.



A pak tu je jedno překvapení od Petry Nachtmanové. Nedávno dokončila a v těchto dnech vydala svou novou knihu ze svého života na ostrově Curacao. Sledovala jsem tohle dílo od začátku, kdy se o něm zmínila. A tahle kniha mi ve středu přistála do schránky i věnováním. Další do sbírky knih od této autorky.

Petra Nachtmanová
Karibská láska
Rychlá rozhodnutí patří k životu. Koupíte letenku na karibský ostrov Curaçao a za několik hodin trávíte čas s mužem, se kterým se vidíte úplně poprvé osobně. Brzy se stanete ostrovankou. Omylem sníte leguána, rodíte v tropickém podnebí, komár do vás napumpuje dengue, leguáni dupou na střeše, ještěrky lezou do koupelny, mravenci rozežerou kuchyňskou linku, šlápnete bosou nohou na stonožku, sháníte kostýmy na karneval, slunce z vás udělá připálenou pečínku. A mezitím se díváte na poklidné moře, na zapadající slunce od vzrostlých kaktusů, na kotvící lodě a na lidi, kteří nikam nespěchají. A už víte, proč má život tolik pestrých barev.



Za knihy všem moc děkuji.

2 komentáře:

  1. Krásné knížky :-) Mě se strašně líbí ta obálka s tím leguánem, nemůžu si pomoct :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-) leguán nemá chybu a hraje v příběhu velkou roli.

      Vymazat