sobota 26. listopadu 2016

Prostě rozbalovačka :-)

Zase sem utrácela a vůbec se za to nestydím. Prostě jsem ve středu večer objednala na knižním klubu a kupodivu v pátek vyzvedla  ze zásilkovny.



A tady jsou.


První jsem si objednala k vůli tomu, že jí mám jako e-book a já po ní zatoužila ji mít i jako normální knihu. Vysvětlení najdete zde Zloději času. Je to má recenze na tuhle milou knihu.
Pak to jsou novinky Říše milosti a Utajená léta. Každá je jiná a myslím, že s nimi strávím hodně zajímavých chvil.



Říše milosti

Detektivní román o středověkých knihách, nebezpečných vrazích a křivdách, které potřebují svůj čas…
V roce 1528 se mladý putující františkánský mnich krátce zdrží během svých cest v Bergenu. Když odjíždí na sever, jeho zavazadlo je plné různých nožů a kusu neopracované kůže. O téměř pět set let později se v Muzeu Edgara Alana Poea v Richmondu ve Virginii objeví mrtvola stažená z kůže. Další mrtvola je nalezena mezi vzácnými svazky v knihovně v Trondheimu. Zdá se, že oba zločiny mají souvislost se zvláštním starým textem napsaným na pergamenu – Johannesovou knihou. 
Tak začíná první román, jenž čtenářům představí novou ústřední policejní dvojici - Američanku Felicii Stoneovou a norského policejního inspektora Odda Singsakera, který se zotavuje po prodělané rakovině. 

Utajená léta

Když Lucy Hunterová náhodně objeví plechovou krabici plnou starých papírů, fotografií a dopisů, začíná se víc dozvídat o životě dědečka Harryho za druhé světové války. Zaujme ji vybledlý obrázek krásné mladé ženy s podpisem ‚George‘ a balíček dopisů převázaný stužkou. Konečně nějaké vodítko k odhalení rodinné historie, o které všichni až dosud záhadně mlčí…

Jak se farmář ze severního Queenslandu seznámil se slečnou Georginou Lentonovou z Londýna? Jak ji přesvědčil, aby se s ním vydala do Austrálie a žila s ním na malé zapadlé farmě? Proč nikdo jejich lásce nepřál? A proč jejich setkání i dnes ovlivňuje život Lucy i její matky Rose? 

Před Lucyinýma očima postupně vyplouvají na povrch city, které odhalují tak pečlivě střežené tajemství. City, které po dlouhé roky stmelovaly, ale i rozdělovaly tři generace její rodiny. Všichni se musí svou vlastní cestou dobrat pravdy, že pravá láska může zdolat i ty největší výzvy.

Lucyin příběh je plný zármutku, lásky a hrdinství odehrávající se v krásné divoké australské buši, ale i na jižním skalnatém pobřeží Anglie, zasahující do současnosti, ale i do minulosti


11 komentářů:

  1. Krásné kousky. Jsem zvědavá, co budeš říkat na Utajená léta :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já také.Zaujala anoncí,která připomněla Luční kvítí

      Vymazat
  2. Ať se líbí, mimochodem kniha "Utajená léta" vypadá zajímavě a obálka se opravdu povedla, moc se mi líbí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máš pravdu.Obálka je hezká. Lákala od začátku.

      Vymazat
  3. Zaujala mě knížka Říše milosti :-) ať se líbí :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Do té jsem už včera nakoukla a mám přečtených pár stran. Je to mé první setkání se severskou krimi, tak jsem hodně zvědavá, jak to setkání dopadne. Určitě bude i recenze.

      Vymazat
  4. Priznávam, že knihy nepoznám, ale zaujala ma Ríša milosti :-) Všetky tri knihy však vyzerajú ako dobré čítanie, je super, že sa ti jedna zapáčila natoľko, že si si po e-booku kúpila aj papierovú :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Já to tak dělám,že když se mi něco líbí v e-booku,tak si to pořídím i jako normální knihu.

    OdpovědětVymazat
  6. Krásné kousky! :) Zaujala mě Utajená léta (ta obálka je nádherná :)) Hezké čtení přeji! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-) Ta nebo jí podobná bude čtená kolem vánoc - doufám :-) Nerada si dělám plány moc předem, protože člověk nikdy neví, co se může pokazit. I když na příští rok mám v hlavě jeden projekt, který bych ráda realizovala.

      Vymazat

  7. pozdrav
     Nabízíme osobní půjčky a investice, aby vyhovoval vašim potřebám a požadavkům, jsme také poskytovat služby zajištěné úvěry a nezajištěné konsolidaci dluhu, nečekané výdaje, nebo domácí potřeby obchod, projekty a další. Naše služby jsou levné a dostupné s roční sazbou ve výši 3%.
    My Vám zašleme další informace, jakmile obdržíme vaši žádost o úvěr. Kontaktujte mě e-mailem:fortinaline222@gmail.com

    OdpovědětVymazat