pondělí 14. listopadu 2016

Velká iluze - Mika Waltari

Velká iluze

Redaktor Hart potká v Helsinkách známého a oba spolu odejdou do salonu paní Spindellové. Zde se seznámí se zahořklým spisovatelem Hellasem a krásnou Caritas, do níž se na první pohled zamiluje. Milostný trojúhelník vždy znamená problémy…




Tuhle knihu jsem získala na základě recenzního konkurzu od Omegy. Říkala jsem si, že konečně zkusím pana Waltariho, kterého snad každý zná díky jeho Egypťanovi Sunuhetovi. Já neznám ani jeho. Nikdy jsem ho nečetla. Byla to výzva poznat zase něco jiného.
Bohužel musím přiznat, ač jsem se snažila sebevíc, tak jsem se dál jak na 30 stránku nedostala. Knihu jsem zkoušela číst několikrát, ale prostě ne a ne se začíst. Tohle se mi u knihu vážně dlouho nestalo. Možná to bylo stylem jazyka, jakým je kniha psaná. Možná díky tomu, že je to tak rozvláčné až utahané. Nevím...
Každopádně je mi moc líto, že to tak dopadlo. Kniha má v anonci klasickou zápletku milostného trojúhelníku. Člověk už o tom četl několikrát a i tak dokáží tyhle příběhy bavit. Doufám tedy, že kniha zaujme někoho, kdo její styl psaní ocení. Mě tu přeci jen nalákalo velké jméno a neznalost jeho psaní. Byla to jen velká iluze.


Za knihu děkuji Omega a můžete si jí koupit třeba zde Velká iluze.

6 komentářů:

  1. Je škoda, že kniha nebyla dočtena, ale někdy to prostě opravdu nejde.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano to máš pravdu, ale já to zkoušela asi 3 krát. Pokaždé jsem si dala pauzu a zkusila to znova, ale nešlo to. Něco mi na ní prostě vadí a nemohu se přes to přenést. Tím knihu ale neodsuzuji.

      Vymazat
  2. To je škoda, žes ji nedočetla, ale jak říká Bára, někdy to prostě nejde. Takto jsem odložila snad jen jednu knížku, ale když to dál nejde...tak to dál zkrátka nejde :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně.Raději odložit a netrápit se a dát tím prostor jiným.

      Vymazat
  3. Jé, škoda, že jsi ji nedočetla. Nicméně i to se někdy stává. Co z toho čtení člověk má, když se trápí a prostě ho to nebaví. Snad budeš mít příště šťastnější ruku při výběru :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za komentář. Před chvilkou jsem s donesla 2 krásné knihy, na které se vyloženě těším a tak doufám, že ty nezklamou. Obě jsou to novinky a ta jedna z nich je už i zrecenzovaná jinou blogerkou a chválí si jí. Recenzi jsem tedy ještě nečetla,ale psala,že jí to bavilo.

      Vymazat