sobota 28. srpna 2021

Milované a obávané - Kate Hodgesová, Lee Harriet Merrionová

 

Milované a obávané

Mytické ženy, jak je neznáte

Padesát mytických ženských postav – padesát moderně převyprávěných příběhů. Čarodějky, bohyně, víly i válečnice...

Kniha Milované a obávané se skládá ze starých mýtů a lidových příběhů o legendárních mytických bytostech, ale vypráví je novým způsobem. Nezávislé víly, svůdné dívky v lesích, strašidelné čarodějnice nebo málo známé bohyně – kniha pokrývá širokou paletu mytických ženských postav z celého světa, od dobře známých po takřka zapomenuté, od prastarých po ty moderní, a ukazuje jejich příběh v novém světle, inspirativním pro současné ženy.

V příbězích nechybí židovská démonka Lilith, česká bojovnice Šárka, japonská bohyně Ame-no-Uzume, keltská víla bánší, egyptská bohyně Maat, severská Freya, řecká obluda Medusa, babylonská bohyně Tiamat, hinduistická Kálí či vúdú bohyně Maman Brigitte. 

Kniha je rozdělena do pěti přehledných částí – Čarodějnice, Bojovnice, Nositelky neštěští, Elementární duchové a Velkorysí duchové a každou kapitolu doprovází také krásná barevná ilustrace.





Ženy, jak je neznáte.

Žena je od nepaměti nazývána různými jmény. Pro někoho, bohyně, pro jiného čarodějnice a když ji naštvete, tak i válečnice. Záleží na tom, jak se k ní chováte.
V téhle knize se vám představí ve všech podobách napříč celým světem.
Asi znáte Morganu, bílou paní Perchtu nebo třeba bájné valkýry. Ale co třeba Bánší, Anat nebo Maat? Všechny tyhle jména zde najdete a také si o nich mnoho zajímavého přečtete. K tomu obrázek, jak asi vypadají.
Vše dostanete na kvalitním papíře a celkově je zpracování velmi povedené.
Vydala Grada - Milované a obávané

Žádné komentáře:

Okomentovat