neděle 29. srpna 2021

Slečny - Anne Huonová Gaelle

 

Slečny

Kouzlo svobody, báječná doba charlestonu a přátelství několika výjimečných žen

Huonová Gaëlle Anne
Patnáctiletá Rosa se vydává na nebezpečnou cestu přes Pyreneje jako jedna z „vlaštovek“, chudých španělských dívek putujících jednou ročně za prací. V Mauléonu, na francouzské straně Baskicka, touží nejen najít práci jako šička espadrilek v místní továrně, ale také vpustit do svého života i trochu dobrodružství.
 
Rozhodnutí vydat se za svobodou ale draze zaplatí… Během dramatické cesty přijde o svou sestru a v Mauléonu se nakonec ocitá úplně opuštěná. Záhy však potkává „slečny“, tři tajemné bohaté ženy, žijící uprostřed baskického venkova v domě plném knih, hudby a šampaňského. Svobodné, zářivé, nespoutané. Okamžitě Rosu přijmou mezi sebe a nabídnou jí domov – s jedinou podmínkou, že musí mít svou vlastní práci.
 
Kdo vlastně jsou nekonformní, nezařaditelné a tak rozdílné Colette, Thérèse a Véra? Jaká tajemství ukrývají? Světácké slečny vlastně nikdy neměly zkřížit Rosinu cestu… A přesto jí změnily život.
A Rosa zjišťuje, že kromě šikovných prstů na šití má i talent představit si a nakreslit úplně nové modely espadrilek. V kouzelném světě charlestonu, drahých rób, ale i tvůrčího, svobodomyslného přístupu ke světu objevuje samu sebe i vášně svého života…

U téhle knihy jsem měla od samotného začátku pocit, že už jsem tento příběh někdy četla a jen si stále nemohu vzpomenout, kdy to bylo a její název. Dokonce jsem se snažila hledat na internetu, ale marně.
Ať už to bylo to, jak Rosa přišla o svou sestru nebo za jakých okolností se dostala ke slečnám. Její příběh jsem prostě už zažila dříve, ale mozek odmítal vydat, kdy. Možná to byla jen náhoda, ale proč jsem tedy věděla, že se stane v příběhu to a to a jak to bude v jejím žití pokračovat do samotného konce.
Příběh je krásný. Užívala jsem si ho od prvních řádek po konečnou tečku. Objevíte kouzlo vlaštovek a dostane se vám informací kolem bot, které možná sami nosíte.

Nakladatelství METAFORA Nakladatelský dům GRADA

Žádné komentáře:

Okomentovat