neděle 29. srpna 2021

Rendez - vous s múzou - Dee Ernstová

 

Rendez-vous s múzou

Ernstová Dee

Všechno, co osmačtyřicetiletá čerstvě „single“ spisovatelka Maggie Blissová potřebuje, je začít pracovat na nové knize. Jenže ze sebe nemůže nic kloudného dostat, právě se rozešla se svým přítelem a tvůrčí blok se jí nedaří prolomit. Je zoufalá. Naštěstí má pro ni její literární agent a kamarád Lee řešení – Paříž!

Krásný byt s milou a elegantní hospodyní připravenou splnit každé její přání – teď už přece nemůže práci na rukopisu nic bránit. Ostatně, kde jinde by na autorku romantických příběhů měla čekat inspirace, když ne v srdci města světel, lásky a kultury? Sen o hvězdné kariéře nikdy nebyl víc na dosah…

… anebo se všechno ještě může zvrtnout?

Termín odevzdání se blíží a Maggie stále ještě zbývá napsat podstatnou část knihy. To poslední, co potřebuje, je, aby ji od psaní někdo rozptyloval. Jenže dovolenou v Paříži právě tráví i její okouzlující exmanžel, s nímž zůstali dobrými přáteli a který je tu také sám. A když Maggie ráno ve své koupelně nečekaně narazí na pohledného Francouze, je jasné, že o vzruchy a rozptýlení tady nebude nouze. Ale kde je ta múza?


Jedna z nejzábavnějších 7lásek z Nakladatelství METAFORA, co jsem zatím četla.
Autorka si dělá legraci ze zavedených klišé kolem romantických románů a to na tom byla jen taková malá třešnička na dortu. Je to zábavné, milé a skvěle si u toho odpočinete. K tomu ještě procházka jarní Paříží a okolí s okouzlujícím Francouzem a s hrdinčiným bývalým manželem a zápletka houstne.
Maggie je zoufalá, když se blíží termín odevzdání její poslední knihy a ona nemá ani čárku. Spásou se jí zdá být výlet do romantické Paříže, která by mohla být inspirací pro její psaní. Což se záhy potvrdí, protože jsme přeci ve městě lásky, kde se dají plnit sny a vše je tak jiné. Jaro voní jinak, jídlo chutná jinak a i láska může být jiná.
Já si knihu užila od začátku do konce a vychutnávala si každý přečtený řádek. Za mě je to jedna z nejlepších 7lásek a řadí se tak na první příčky z téhle úžasné knižní řady.

Žádné komentáře:

Okomentovat