neděle 29. srpna 2021

Pražské dvorky - Petr Sojka

 

Pražské dvorky

Kniha nás zavede do světa, který se odehrává za fasádami pražských ulic – na dvorky nejrůznějších pražských domů, které žijí již po desítiletí svébytným společenským životem.

Navštívíme malé komunity uvnitř velkoměsta, které často navazují na aktivity svých předchůdců. Na svých dvorcích promítají filmy, muzicírují, pěstují nejrůznější plodiny, zkrátka starají se o své prostředí i o své společenství. Vezměte knihu do ruky, obujte si boty a přesvědčte se o tom na vlastní oči!








Díky této knize jsem zase odhalila nová kouzla naší krásné Prahy.
Všichni známe Karlův most, Václavské náměstí a mnoho dalších profláknutých míst. Jenže tady se nám otvírají místa, kam by nás ani nenapadlo se podívat - dvory, dvorečky, tajemná zákoutí vnitrobloků. Jenže i ty mají svá tajemství. Osudy lidí se v nich snoubí s historií a to celé podbarvené vyprávěním pana Sojky. Ten má ostatně všem stále co říci ve svém pořadu Z metropole, který se těší stálému zájmu lidí všech generací. Nebo aspoň těch, kteří se rádi něco nového a zajímavého dozvědí.
Kniha je velmi pěkně zpracovaná i co se týče fotografií a popisů k nim. Dává nám nahlédnout i do zapomenutých míst přes celou Prahu. Příběhy ožívají a my se tam dozvídáme opět plno nových a mnohdy ne příliš známých věcí.
Za mě perfektní ve všech směrech.

Koupit můžete zde Grada - Pražské dvorky

Žádné komentáře:

Okomentovat