sobota 28. srpna 2021

Mrtvá v Temži

Vraždy v Cherringhamu - Mrtvá v Temži


Cherringham je klidné městečko, kde čas plyne pomalu a nic zvláštního se neděje. Dokud se jednoho dne neobjeví v řece nad jezem tělo mrtvé ženy. Sarah nevydrží nečinně přihlížet bezradné policii, které se nedaří vypátrat vraha její přítelkyně. Spolu s bývalým policistou Jackem, který bydlí na hausbótu nedaleko místa tragédie, se vrhá do případu, kde každý z podezřelých má co skrývat.




Nakladatelství Alpress vychází  klasická detektivka z Anglie.
Na malém městě, kde se zná každý s každým se najde mrtvá pod jezem. Utonula sama nebo jí někdo pomohl?
Nečekejte potoky krve, ale inteligentní vyšetřování dvojice, která se dá náhodou dohromady.
Ona kamarádka naší oběti, i když se léta neviděli. On bývalý policista z New Yorku, který si zde plní jeden dávný sen.
Děj se plně drží vyšetřování na vlastní pěst těch dvou. Trochu se zde poodhalí i jejich soukromí, ale není to nic, co by narušovalo linii příběhu.
Já si říkala, že by klidně nevadilo, kdyby toho o nich bylo i více, neb na cca 140 stránkách se toho děje víc spíš v pozadí a člověk je zvědavý o to víc. Snad se tedy více dozvíme v pokračování této nové série.
Četlo se velmi dobře. Kapitoly krátké a díky tomu to celé dobře plynulo do konce, kdy i já si nebyla jistá, kdo je podezřelým, než se naše skládačka dala plně dohromady. Vodítka byla nepatrná a naše dvojice autorů ji dávkovala tak, aby i na těch málo stránkách byla, ale nebyla tak okatá.

Mrtvá v temži je ke koupi zde.

Žádné komentáře:

Okomentovat