neděle 29. srpna 2021

Záhada panství Mogdon - Matthew Costello, Niel Richards

 

Vraždy v Cherringhamu - Záhada panství Mogdon


Majitel panství Mogdon umírá v plamenech za velmi podezřelých okolností. Sarah s bývalým policistou Jackem nevěří, že by šlo o pouhou nehodu a že oheň vzplál sám od sebe. V přilehlé ospalé vesnici totiž žijí tři potomci mrtvého muže, kteří pravděpodobně zdědí po otci obrovské jmění. Co když mu ale někdo z nich na onen svět dopomohl?


Tahle série je tak krásně prostá a zároveň velmi čtivá a vše to dává smysl.
Další příběh se Sarah a Jackem nás zavede na panství Mogdon. Zde při požáru zemřel starý pán. Na tom by nebylo asi nic moc divného, kdyby se jeho tělo nenašlo v místech, kde to nikdo nečekal. Dědicové se už třesou na zděděný majetek a tak jsou nakonec překvapeni, kam to celé dospěje. Sarah s Jackem totiž přijdou na věci, které ukazují, že možná ani nešlo o náhodný požár, ale že byl založen úmyslně. Jenže je to opravdu tak, že někdo z rodiny si zahrál na pyromana a nechal tak bez pomoci starého sotva pohyblivého člověka? A proč byl stařík na místě, kam nikdo nesměl a nesnažil se vyjít z hořící budovi?
Za mě si to drží standart z prvního dílu a díky tomu jsem si knihu užila do polsední řádky. Příběh nás napínal, proč starý pán jednal tak, jak jednal a jeho tajemství se nám odhalí v celé své kráse až na samém konci knihy.
Celé je to jednoduché a přitom geniální a když se člověk ohlíží zpětně, tak i dobře srozumitelné a uvěřitelné, že se to tak opravdu mohlo být.
Nakladatelství Alpress 

Žádné komentáře:

Okomentovat