neděle 29. srpna 2021

Štěstí má barvu levandule - Pauline Maiová

 

Štěstí má barvu levandule

Maiová Pauline

Babička vypadla z okna! Taková zpráva by Penelope, které všichni říkají Pepe, převrátila život naruby, i kdyby už nebyl v troskách. V práci dostala výpověď a od přítele kopačky po telefonu. A tak je vlastně ráda, že se musí postarat o babičku místo toho, aby řešila svůj vlastní život. Hned vyrazí do malého penzionu v Provenci, kde se sestrou trávily u babičky každé prázdniny. Jenže tam jsou už hosté, o které je třeba se postarat, a babička si poleží v nemocnici.

A tak se Pepe s chutí pustí do práce. Mezi péčí o hosty, pečením francouzských dezertů a procházkami po fialových lánech levandule si uvědomí, že je konečně šťastná. Postupně najde sílu dát do pořádku svůj život i vztahy. Uvědomí si, že pravou lásku měla celou tu dobu přímo u nosu?


U téhle knihy najdete potřebný klid a pohodu mezi lány levandule.
Pepe si vás získá svou milou povahou a i když s muži to nemá lehké, tak najde nakonec to své štěstí a ještě nový domov. Domov, který měla už dříve u nosu, jen nevěděla, že je pro ni ten pravý.
Kniha je prý autorčina prvotina, což není vůbec znát. Je skvěle napsaná. Příjemně u ní plynul čas a člověk mohl krásně vypnout nebo začal přemýšlet, jakou dobrotu si upeče nebo sní, když o ní četl. Pepe vám totiž předkládá všelijaké laskominy, nad kterými se sliny jen sbíhají.
Nakladatelství COSMOPOLIS Nakladatelský dům GRADA

Žádné komentáře:

Okomentovat